Korupcia ako systém.

4. februára 2012, zzbr, každodenné

Je nad slnko jasnejšie to, že pokiaľ sa koalícia SDKú, SaS, KDH a Most-Híd nerozlepila, tak bojovala hlavne medzi sebou o rozdelenie moci a o lukratívne posty – najmä na tzv. koaličnej rade. Dnes vláda nie je schopná nájsť a potrestať skutočnych vinníkov (Radičová). Je nad slnko jasnejšie, že  tak nebude schopná a ochotná urobiť ani v budúcnosti. Už sú zazobaní a žiadna z terajších „koaličných“ strán nedokáže ( a nechce sa jej, načo ísť poti európskemu vetru) urobiť príslušnú legislatívu, ktorá bude zodpovedať zákonom EÚ, vrátane zákona o preukazovaní pôvodu majetku. Nech z tieňa vystúpia skutoční majitelia. Určite by sme boli prekvapení, kto reálne ťahá nitky nielen v ekonomike, ale aj v politike. Vláda nedokáže povedať: „Vráťte do štátu to,  čo ste nakradli !“ Špiritistka Gálová uviedla, že požiadavky voči vláde dostala e-mailom od neznámeho pána, pričom navrhla, aby sa na Slovensku  jednak prijala nová ústava cez internet – nie referendom, pričom aj vládnuť by sa malo cez internet elektronickým hlasovaním.

Je nad slnko jasnejšie, že to nemá z vlastnej hlavy, indície siahajú k programovému dokumentu strany SaS.

Málokto tiež vie, že vlastníkom cikevného majetku bol v čase Rakúsko-Uhorska panovník. Po vzniku Československa prešiel tento majetok na štát, nie na cirkev. Ani počas prvej republiky nebol majetok užívaný cirkvou v jej vlastníctve. Kde sa vzali  obrovské pozemky tzv cirkevnej pôdy a majetku ! Až po vojne bol schválený zákon číslo 46/1948 Zb., ktorý povoľoval so súhlasom miestnych roľníckych komisií prenechať cirkvi pôdu na vydržiavanie duchovných, ale najviac do výmery 30 hektárov !  Koľko miliárd korún z predaja „vráteného“ majetku skončilo v pokladniach politických strán, ktoré zorganizovali tento tunel storočia ?

Výpočet niektorých káuz:

Niektoré politické prešľapy:

Bezprecedentný zásah príslušného súdu do slobody slova v SR, rodinná účasť ministra vnútra na proteste vrátane deklarovaného nezasahovania, a následnému nasadeniu vodného dela v mrazoch na „demonštrantov“,  sú otrasnými svedectvami politiky tejto vlády. Zaujímavé je v tejto súvislosti spomenúť vyjadrenie starostu slovenskej obce Libora Holého, o ktoré ho požiadal reportér servera Zoznam.sk na demonštrácii v Bratislave: „Klaniam sa pred vami Slováci, vy ste bolí vždy statoční.“

Aj keď máme na Slovensku toľko nezávislých iniciatív a mimovládnych organizácií, že by sa len z ich ušľachtilých názvov dal zostaviť regiment, nemá kto „pomôcť“ vypracovať zoznamy (vinných) firiem, zodpovedných pracovníkov vládnych úradov, káuz, keď už vláda na to nestačí.