Založ si blog

Harabínova česť

Vo chvíli, keď sa z protestu na Wall Street stanú globálne akcie, keď v jeden deň sa uskutoční séria demonštrácií v 951 mestách 80 krajín, teda doslova po celej zemeguli, mala by nám začať blikať červená kontrolka.
Nie je ale v silách jedného, hoci dobre organizovaného protestného hnutia, spustiť zároveň tak masovú globálnu záležitosť. Aj keby šlo len o prvotnú inšpiráciu, ku ktorej by sa spontánne pridali ľudia a združenia, nie je to možné zorganizovať v tak krátkom časovom úseku. Niečo tu nehrá.

Úplnou absurditou ale sú správy, v ktorých sa dozvedáme, kto všetko protesty podporuje. Lech Wallesa napríklad. Dokonca chce prehovoriť aj Obamu, aby sa pridal. To je naozaj na smiech. Nakoniec možno s transparentom vyrazí aj samotný Ben Shalom Bernanke, alebo Merkel. Páni, keď už chcete predstierať revolúciu, nerobte to aspoň tak trápnym spôsobom.

Hlupáci a slovenskí poslanci, žijú mimo reality, táto teatrálnosť je smiešna. Treba im zobrať platy a dať im priemernú mzdu (hmotné ocenenie istej činnosti, prémiu, honorár, služné, obslužné, prepitné, gáža, žold, lôn) . Preto štrajkujú učitelia a búria sa lekári, štátni zamestnanci a iní. Súdni úradníci, polícia, vojsko devastujú štátny rozpočet.
Záplavám playmate, vicemiss, miss, mediálnych magnátov a a spol. bez záruky už mohlo svitnúť, že na našom malom mediálnom trhu americké copyrighty vynášajú dvadsaťkrát menej a reklama tiež. Iné sa neprodukuje. Za dobrý tón v showbiznise považujú odhaliť čo najviac hneď pri prvej príležitosti, aby sme sa v správach potom dočítali cudné formulácie o tom, čo si ktorá neustážila a čo kto náhodou predviedol neúmyselne. Vždy je lepšie, keď sa po bulvári píše, aké ktorá nosí prádlo, aké má poprsie, ako by ich mali vláčiť v súvislosti napr. so zmenami v zákonníku práce, alebo s Gorilou. Tam by ste naše celebrity hľadali asi márne.

Vo svete vyzerá slušnosť inak. Vo Francúzsku, keď súkromie vojvodu a vojvodkyne z Cambridge bolo narušené „groteskným a úplne neospravedlniteľným spôsobom“, okamžitý súdny verdikt znamenal pre bulvárny časopis pokutu 10 000 za každý deň zverejnenia. Naše celebrity by si možno rady priplatili… 400 000 je už iná káva. Aj keď sa nebojíme veľkých peňazí, predsa len je suma unikátna. Je to suma za Harabínovu česť, a to si nemusel ani zložiť talár. Prečítal si názory na niektoré svoje činy a krátkou cestou sa zastavil na súde. Je pozoruhodné, že v jeho veci budú rozhodovať nezaujatí sudcovia, teda kolegovia. Sudca z ľudu by asi bol v tomto prípade lepším riešením, alebo porota zložená z lekára, učiteľa, robotníka, Roma atď. by mohla byť nezávislejšia, aj keď doličné dôkazy sú presne napasované na príslušné paragrafy.
Je to ďalší finančný úder pre ministerstvo, lebo po prehratom súdnom spore totiž rezort musí doplatiť mzdu aj manželke Štefana Harabina za jej prepustenie v predchádzajúcom období. Keď majú platiť, horko ťažko štát vymôže 70 % z platu. Ale keď brať – tak veľké peniaze.
Nemá každý také šťastie v pracovnprávnom spore. Prednedávnom bežných sudcov žiadali, aby čím skôr stiahli žaloby údajnej diskriminácie ako sudcov bežných súdov a nepodpisovali sa tak pod ďalšie kroky spôsobujúce rozklad a morálny úpadok. Je dosť možné, že postupne budeme mať už len špeciálne súdy, a to najmä kvôli platom a cti. Tak ako máme špeciálne školy, a mnohé iné špeciálne inštitúcie.

Ako národ sme v SNP zvíťazili.

30.08.2013

Na jar roku 1944 silnelo na Slovensku (ilegálne) hnutie odporu proti režimu a vojne a situácia vyvrcholila v auguste príchodom nacistickej armády, ktorú na územie Slovenska povolal prezident Jozef Tiso. Bol to akt okupácie prosperujúceho tzv.Slovenského štátu, aký sa zopakoval aj v roku 1968. V r. 1944 ilegálna Slovenská národná rada (SNR) prevzala funkciu vojenského veliteľa [...]

Apokalyptická beštia strihá meter na Pražskom hrade

12.01.2013

Spolu s uhľobarónom Bakalom Schwarzenberg – ako členovia dozornej rady štátnej Karlovarskej Becherovky a.s. si pripravili privatizáciu tohto „Českého stříbra“ . Založili firmu SALB, a.s. a kúpili rozhodujúci balík akcií Becherovky za smiešne peniaze. Avšak ani túto smiešnu sumu nezaplatili a tak im FNM zrušil privatizačnú zmluvu. Na zásah Havla, FNM [...]

Trafená hus zagágala

16.12.2012

Prezídium Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR v otvorenom liste vláde konštatuje o učiteľoch: „Oni nemajú povinnosť vnímať problémy štátneho dlhu.“ Ryba smrdí od hlavy, hlavou v žiadnom prípade nie je vláda, lebo tých tu už bolo za vyše dvadsať rokov požehnane, a to by sme museli pripustiť, že na Slovensku panuje nejaký x-hlavý drak. Tak nech páni [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 139193x
Priemerná čítanosť článkov: 6960x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy