Založ si blog

Korupcia ako systém.

Je nad slnko jasnejšie to, že pokiaľ sa koalícia SDKú, SaS, KDH a Most-Híd nerozlepila, tak bojovala hlavne medzi sebou o rozdelenie moci a o lukratívne posty – najmä na tzv. koaličnej rade. Dnes vláda nie je schopná nájsť a potrestať skutočnych vinníkov (Radičová). Je nad slnko jasnejšie, že  tak nebude schopná a ochotná urobiť ani v budúcnosti. Už sú zazobaní a žiadna z terajších „koaličných“ strán nedokáže ( a nechce sa jej, načo ísť poti európskemu vetru) urobiť príslušnú legislatívu, ktorá bude zodpovedať zákonom EÚ, vrátane zákona o preukazovaní pôvodu majetku. Nech z tieňa vystúpia skutoční majitelia. Určite by sme boli prekvapení, kto reálne ťahá nitky nielen v ekonomike, ale aj v politike. Vláda nedokáže povedať: „Vráťte do štátu to,  čo ste nakradli !“ Špiritistka Gálová uviedla, že požiadavky voči vláde dostala e-mailom od neznámeho pána, pričom navrhla, aby sa na Slovensku  jednak prijala nová ústava cez internet – nie referendom, pričom aj vládnuť by sa malo cez internet elektronickým hlasovaním.

Je nad slnko jasnejšie, že to nemá z vlastnej hlavy, indície siahajú k programovému dokumentu strany SaS.

Málokto tiež vie, že vlastníkom cikevného majetku bol v čase Rakúsko-Uhorska panovník. Po vzniku Československa prešiel tento majetok na štát, nie na cirkev. Ani počas prvej republiky nebol majetok užívaný cirkvou v jej vlastníctve. Kde sa vzali  obrovské pozemky tzv cirkevnej pôdy a majetku ! Až po vojne bol schválený zákon číslo 46/1948 Zb., ktorý povoľoval so súhlasom miestnych roľníckych komisií prenechať cirkvi pôdu na vydržiavanie duchovných, ale najviac do výmery 30 hektárov !  Koľko miliárd korún z predaja „vráteného“ majetku skončilo v pokladniach politických strán, ktoré zorganizovali tento tunel storočia ?

Výpočet niektorých káuz:

  • kauza diamantovej bane
  • kauza Siemens – Gabura, kauza Manna – Gabura
  • kauza financovania straníckych štruktúr prostredníctvom časopisu Fakty;  telefonát Miškovský – Vavrík jeseň 1998, tiež tam bol Siemens a veľká objednávka
  • kauza Patzelt – podplácanie novinárov (pred voľbami 1998)
  • kauza Ľudo Černák, odstúpenie – podozrenie z netransparentnosti a korupcie
  • kauza Palacka, tender na tretieho mobilného operátora (Telenor), plus nevydarená sanácia Slovenských aerolínií.Výsledok: teplé miestečko v Európskej banke pre obnovu a rozvoj.
  • kauza Badžgoň – eurofondy (únik odpočúvaní )
  • Kauza vláčiky – aktéri (alternatívny Gabo (Palacka), Kresánek, Bakšay, Macejko) za transakciu, provízia, každá zo strán bola ochotná platiť.

Niektoré politické prešľapy:

  • Ivan Mikloš, predaj SPP, nezabezpečenie hedžingu – kurzová strata 9 mld .Sk Zle postavený rozpočet v roku 1999, výpadok bol v strede roka riešený zvýšením spotrebných daní predovšetkým na benzín, ale aj na mnohé iné komodity.
  • Kauza falošní darcovia., resp. legalizácia nepriznaných „sponzorských“ korupčných príjmov.Kauza sídlo na Medenej, zámena, prevzatie dlhu za SDKÚ firmou, ktorá potom za symbolickú cenu získala Vojenské opravovne v BB. Resp. svokra pokladníka SDKÚ Kuceja, čoby sponzorka SDKÚ ).
  • Financovanie volebných kampaní od roku 1998, 2002, 2006, a predovšetkým takmer rok trvajúca prezidentská kampaň (Eduarda Kukana).Sumy za tieto kampane mnohonásobne prekračovali oficiálne príjmy strany.
  • Kauza Kaník a eurofondy, pre jeho brata.
  • Zsolt Simon a Radošovský – dotácie pre vlastné firmy. Radošovský padol, Simon to uhral.
  • Podplácanie nezávislých poslancov – Džupa, Kolesár (poslanci na leasing), predovšetkým však(exANO) Iveta Henzéliová, Jozef Elsner v čase zablokovania parlamentu po vyhodení Ruskovej časti ANO z koalície ( „boli za mnou naši“, porovnanie ponúk).
  • V tomto prípade to absolútne zdegenerovalo z politickej kultúry na kultúru megakorupcie.
  • No a nakoniec kauza všetkých káuz – financovanie strany SDKÚ prostredníctvom schránkových firiem v Londýne a daňových rajov v Karibiku (Kajmanské ostrovy a pod.) .
  • ….. a iné

Bezprecedentný zásah príslušného súdu do slobody slova v SR, rodinná účasť ministra vnútra na proteste vrátane deklarovaného nezasahovania, a následnému nasadeniu vodného dela v mrazoch na „demonštrantov“,  sú otrasnými svedectvami politiky tejto vlády. Zaujímavé je v tejto súvislosti spomenúť vyjadrenie starostu slovenskej obce Libora Holého, o ktoré ho požiadal reportér servera Zoznam.sk na demonštrácii v Bratislave: „Klaniam sa pred vami Slováci, vy ste bolí vždy statoční.“

Aj keď máme na Slovensku toľko nezávislých iniciatív a mimovládnych organizácií, že by sa len z ich ušľachtilých názvov dal zostaviť regiment, nemá kto „pomôcť“ vypracovať zoznamy (vinných) firiem, zodpovedných pracovníkov vládnych úradov, káuz, keď už vláda na to nestačí.

 

Ako národ sme v SNP zvíťazili.

30.08.2013

Na jar roku 1944 silnelo na Slovensku (ilegálne) hnutie odporu proti režimu a vojne a situácia vyvrcholila v auguste príchodom nacistickej armády, ktorú na územie Slovenska povolal prezident Jozef Tiso. Bol to akt okupácie prosperujúceho tzv.Slovenského štátu, aký sa zopakoval aj v roku 1968. V r. 1944 ilegálna Slovenská národná rada (SNR) prevzala funkciu vojenského veliteľa [...]

Apokalyptická beštia strihá meter na Pražskom hrade

12.01.2013

Spolu s uhľobarónom Bakalom Schwarzenberg – ako členovia dozornej rady štátnej Karlovarskej Becherovky a.s. si pripravili privatizáciu tohto „Českého stříbra“ . Založili firmu SALB, a.s. a kúpili rozhodujúci balík akcií Becherovky za smiešne peniaze. Avšak ani túto smiešnu sumu nezaplatili a tak im FNM zrušil privatizačnú zmluvu. Na zásah Havla, FNM [...]

Trafená hus zagágala

16.12.2012

Prezídium Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR v otvorenom liste vláde konštatuje o učiteľoch: „Oni nemajú povinnosť vnímať problémy štátneho dlhu.“ Ryba smrdí od hlavy, hlavou v žiadnom prípade nie je vláda, lebo tých tu už bolo za vyše dvadsať rokov požehnane, a to by sme museli pripustiť, že na Slovensku panuje nejaký x-hlavý drak. Tak nech páni [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 139140x
Priemerná čítanosť článkov: 6957x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy