Založ si blog

Zdrvená mama a Dobodaná Martinka

Zdrvená mama Michala: Syna sme nevychovali tak, aby zabíjal
Dobodaná Martinka († 16): Ľúbila devianta a psychopata
Afterpárty SuperStar: Najprv nuda, potom alkohol a divoké tance
Taxikárom hrozí pokuta až 220 eur: Na taxametroch chýbala plomba!
Kanonier futbalového Slovana Filip Šebo (27) priblížil belasý tím po zápase s Trnavou k titulu majstra.
Bartošová sa obáva, či Pomeje zvládne splácať dlhy
Strhujúce zábery: Mužovi nad hlavou preletelo tornádo!
Nástupca bin Ládina (†54): Al-Kájdu povedie „Meč spravodlivosti“
Sen ťažko chorej Moniky pred operáciou: Svadba v kostole a krst dcérky!
Voľba generálneho prokurátora: Ako im prikázali označiť lístky?
Spoveď majora Zemana: Manželke som nebol vždy verný
Tlsté zadky poroty udusili Ševčíka, Šeps by mal vyhrať Hviezdnu rotu!
Tajomstvo večnej lásky? Takto váš vzťah neochladne!
Zachraňujeme ďalšiu krajinu. Zadlženému Portugalsku pomôžeme zárukami vo výške ne uveriteľných 333 miliónov €, čo by bolo 10 miliárd korún!
Černošskému páru sa narodil beloch: Je vôbec môj? Pýtal sa otec
Ďalšie hody v Bratislave: V Medickej záhrade bude Gurmán Fest

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Toto je prosím výpis titulkov z článkov uverejnených 18.5.2011 na internete pod hlavičkou cas.sk. Mediálna spoločnosť odkúpila prosperujúci portál. Postupne sa obsah článkov dostáva na úroveň, ktorú by už nemal akceptovať žiadny normálny človek a nie to ešte mládež, ktorá si utvára hodnotový systém. Podotýkam, že normálne noviny na Slovensku už dávnejšie zanikli.
Vyzerá to tak, že žijeme v dobe, kedy jediným problémom je móda, sex, krv a peniaze. Nič medzi tým. Neexistujú u nás autori, ktorí sú schopní písať poučné a inak hodnotné články a komentáre, ktoré by predstavovali bežnú úroveň Slováka. Tá je určovaná nákladom periodika, a lepšie noviny ako Sme, alebo Pravda nemajú šancu. Môžeme len závidieť zahraničnému čitateľovi množstvo, hodnotu a kvalitu publicistiky, a učiť sa cudzie jazyky. Zaujímavé je, že sa novinári dokážu biť za každú čiarku v zákone o tlači, za tzv. nedemokratické podmienky, ale to čo ponúkajú nezodpovedá vedomiu, že sú významným činiteľom v súčasnej spoločnosti.  Majú veľmi negatívny vplyv na mládež a celkové spoločenské vedomie, a to nijako  nevylepšia komentáre „špičkových“ športových podujatí a výkonov, ani moderácie amerických show, popretkávané sms hlasovaniami, ktoré na jednej strane vzbudzujú dojem objektívnosti, ale aj ziskuchtivosti autorov a ich mecenášov. Chýbajú napr.: vnútropolitické komentáre, od ľudí znalých problému, a najmä pozadia, z ktorého s dejú mnohé dôležité zmeny. Ak nežijete v Bratislave často ani neviete zmysel zmien, komu vyhovujú a komu nevyhovujú. Slovenských podnikateľov a ich firmy spoznávame až vtedy, keď ich dolapí polícia. Facebook to nezachráni. Investigatívnych článkov, ktorých ešte aj za komunizmu bolo podstatne viac, nájdete ako šafránu. Moderátorské hviezdy sa radi pýšia tým, že dokážu z čítačky predniesť text bez zádrhelu, ale hlavne každý ďeň v inom „outfite“. Nad obsahom si určite hlavu nelámu. Bohužiaľ sa to ale týka aj redaktorov a šéfredaktorov, ktorí im spravodajstvo pripravujú a upravujú. To už sa nikomu dnes nezdá nedemokratické.

Ako národ sme v SNP zvíťazili.

30.08.2013

Na jar roku 1944 silnelo na Slovensku (ilegálne) hnutie odporu proti režimu a vojne a situácia vyvrcholila v auguste príchodom nacistickej armády, ktorú na územie Slovenska povolal prezident Jozef Tiso. Bol to akt okupácie prosperujúceho tzv.Slovenského štátu, aký sa zopakoval aj v roku 1968. V r. 1944 ilegálna Slovenská národná rada (SNR) prevzala funkciu vojenského veliteľa [...]

Apokalyptická beštia strihá meter na Pražskom hrade

12.01.2013

Spolu s uhľobarónom Bakalom Schwarzenberg – ako členovia dozornej rady štátnej Karlovarskej Becherovky a.s. si pripravili privatizáciu tohto „Českého stříbra“ . Založili firmu SALB, a.s. a kúpili rozhodujúci balík akcií Becherovky za smiešne peniaze. Avšak ani túto smiešnu sumu nezaplatili a tak im FNM zrušil privatizačnú zmluvu. Na zásah Havla, FNM [...]

Trafená hus zagágala

16.12.2012

Prezídium Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR v otvorenom liste vláde konštatuje o učiteľoch: „Oni nemajú povinnosť vnímať problémy štátneho dlhu.“ Ryba smrdí od hlavy, hlavou v žiadnom prípade nie je vláda, lebo tých tu už bolo za vyše dvadsať rokov požehnane, a to by sme museli pripustiť, že na Slovensku panuje nejaký x-hlavý drak. Tak nech páni [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 139196x
Priemerná čítanosť článkov: 6960x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy