Založ si blog

USCH

A takto to asi v skutočnosti vyzerá dobudúcna. Otázky pravdy sa veľmi často stávajú tečom filozofických rozhovorov, a literatúra faktu je na výslní, najmä leď sa začínajú o spravodajcov zaujímať aj rôzni reklamní mágovia a moderátori. Noviny radšej uverejnia agentúrne spravodajstvo pred sprostredkovaním spravodajcom. Je to lacnejšie a dnes je každý opatrný voči zbytočným súdnym potýčkam, ktoré končia tučným odškodným.

Situácia je naozaj taká, že aj tí renomovaní novinári, ktorí sa dostávajú k politickým špičkám, volia správy zaťažené množstvom frapantností, údajov zasahujúcich zväčša prvú signálnu sústavu. A s pravdou sa narába veľmi opatrne. Pravda je za peniaze. Zákony umožnia brániť sa proti lži, ale neochránia. Dvestopäťdesiattisíckrát opakovaná lož aj keď v priebehu jedného dňa sa stáva aj tak pravdou. Podobný princíp si osvojili aj vizuálne médiá, kde má finančne zverejnená nepravda často väčšiu hodnotu ako pravda. Vidieť to najmä pri reklame, a bohužiaľ reklama sa spája už aj s pôsobením vážnych tém, umenia, ekonomiky a podobne. Politická reklama sa takto podprahovo dostala na svetlo sveta a dokáže byť využívaná na dosahovanie politických cieľov, osobných ambícií, ale aj burzových machinácií. Hybridnou formou bez žánrovej jednoznačnosti sa manipuluje verejnosť a navodzuje sa mienkotvorná situácia.

 

Ako národ sme v SNP zvíťazili.

30.08.2013

Na jar roku 1944 silnelo na Slovensku (ilegálne) hnutie odporu proti režimu a vojne a situácia vyvrcholila v auguste príchodom nacistickej armády, ktorú na územie Slovenska povolal prezident Jozef Tiso. Bol to akt okupácie prosperujúceho tzv.Slovenského štátu, aký sa zopakoval aj v roku 1968. V r. 1944 ilegálna Slovenská národná rada (SNR) prevzala funkciu vojenského veliteľa [...]

Apokalyptická beštia strihá meter na Pražskom hrade

12.01.2013

Spolu s uhľobarónom Bakalom Schwarzenberg – ako členovia dozornej rady štátnej Karlovarskej Becherovky a.s. si pripravili privatizáciu tohto „Českého stříbra“ . Založili firmu SALB, a.s. a kúpili rozhodujúci balík akcií Becherovky za smiešne peniaze. Avšak ani túto smiešnu sumu nezaplatili a tak im FNM zrušil privatizačnú zmluvu. Na zásah Havla, FNM [...]

Trafená hus zagágala

16.12.2012

Prezídium Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR v otvorenom liste vláde konštatuje o učiteľoch: „Oni nemajú povinnosť vnímať problémy štátneho dlhu.“ Ryba smrdí od hlavy, hlavou v žiadnom prípade nie je vláda, lebo tých tu už bolo za vyše dvadsať rokov požehnane, a to by sme museli pripustiť, že na Slovensku panuje nejaký x-hlavý drak. Tak nech páni [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 139242x
Priemerná čítanosť článkov: 6962x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy